Actueel

Activiteiten

Zinspiratie ontmoetingen op zondag (bekijk hier de flyer)

Vanaf mei 2021 wordt een alternatieve zondagsbijeenkomst aangeboden in Cordium. Het is niet echt een viering, meer een samenzijn met (z)inspiratie en ontmoeting. Er is muziek, rituelen en een meditatie of lezing. We gaan op een speelse manier ontdekken hoe een bepaald thema leeft in ons leven.
Data van de eerstvolgende bijeenkomsten:

6 maart 2022.  Thema: Christina von Dreien; alles komt goed

10 april 2022. Thema volgt

15 mei 2022. Thema: Lente en luchtigheid met meditatieve dans

19 juni 2022. Thema volgt

Zie @astarterituelen op Facebook voor een verslagje van de vorige zinspiratie-ontmoetingen.

Zinspiratie op Zondag is een initiatief van een kerngroep bestaande uit:
Esther Zawiolkowski – ritueelbegeleider
Jacques van Hees – Universeel Soefisme
Peter Kooij – Yoga en Mindfullness
Dick Verstegen – Zen Boeddhisme
Kosten van deelname: € 5 (voor zaalhuur, koffie en thee)
Adres: Cordium: de Ruyterstraat 65, 6512 GB te Nijmegen Centrum. (Betaald parkeren in de directe omgeving vanaf 12.00 uur).
Svp aanmelden ivm beperkt aantal plaatsen bij Jacques van Hees: jacobushees@gmail.com

Oud event: Interactieve avond

Mogelijk vervolg in 2022.

Op 22 september 2021, Vergankelijkheidsdag, organiseren wij in het Huis van Compassie een interactieve avond over sterfelijkheid in samenwerking met stervensbegeleider Barbara Croonen (www.deuilvlinder.nl)

Herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden van suicide

In 2019 heb ik samen met Heleen Litmaath van Granaatappel Ritueelbegeleiding een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden van suicide georganiseerd. Het plan is om in het najaar/rond Allerzielen weer een herdenking te houden. Details volgen.

Groene Uitvaart Inspiratiemarkt 2022

Een vervolg op de vorig jaar gehouden Groene Uitvaart Inspiratiemarkt in de prachtige tuinen van het Emmausklooster in Velp (N-Br) op 24 juni 2021. Details volgen. 

Groene Uitvaart Inspiratiemarkt

Verhalenmiddag

Uitgesteld tot nader order

Een verhalenmiddag over de dood in samenwerking met het Huis van Compassie en de Raad voor Levensbeschouwing & Religie Nijmegen.

Blogberichten

Het belang van herdenken – Juist nu

Heeft het nog wel zin om straks herdenkingsdiensten te houden als de coronatijd voorbij is? vroeg de journalist me. Jazeker! antwoordde ik, juist nu. Een gezamenlijk afscheid is belangrijk om iemand te eren, te herdenken, om zo het afscheid een plek te geven. Anders blijft er een gat in de rouwverwerking. En deze lastige tijd maakt het verdriet gecompliceerder en langduriger.

Lees meer >>

De Kracht van herdenken – Namen en Nummers op 4 mei in Amsterdam

@namenennummers
Het indrukwekkende herdenkingsritueel om gedeporteerde Joodse mensen symbolisch thuis te brengen van kunstenares Ida van der Lee kan dit jaar niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Zeer spijtig, het zou de tiende en laatste keer zijn. Gelukkig is op creatieve wijze een manier gezocht om de overige 200 namen thuis te brengen.

Lees meer >>

Van Tanja naar Esther: 23 mei 2016

Vandaag 4 jaar geleden heb ik een andere naam aangenomen. Vanaf mijn eerste kindherinneringen was ik niet blij met mijn geboortenaam Tanja. Ik vond hem niet bij me passen, hij voelde niet goed. Als volwassene begreep ik waarom. Tanja betekent: zij die zwijgt. Iets wat ik heel erg opgelegd kreeg als ongewenst kind dat niet aanwezig mocht zijn.

Lees meer >>

Blogberichten Archief

Meer lezen? Bekijk het archief van onze blog berichten.