Actueel

Activiteiten

Zinspiratie ontmoetingen op zondag (bekijk hier de flyer)

Vanaf mei 2021 wordt een alternatieve zondagsbijeenkomst aangeboden in Cordium. Het is niet echt een viering, meer een samenzijn met (z)inspiratie en ontmoeting. Er is muziek, rituelen en een meditatie of lezing. We gaan op een speelse manier ontdekken hoe een bepaald thema leeft in ons leven.
Data van de eerstvolgende bijeenkomsten:

12 september 2021

10 oktober 2021

7 november 2021

5 december 2021

Thema’s vorige bijeenkomsten:

16 mei 2021: Thuis zijn. 

13 juni 2021: Groeien in mens-zijn

Zie @astarterituelen op Facebook voor een verslagje.


Zinspiratie op Zondag is een initiatief van een kerngroep bestaande uit:
Esther Zawiolkowski – ritueelbegeleider
Jacques van Hees – Universeel Soefisme
Peter Kooij – Yoga en Mindfullness
Dick Verstegen – Zen Boeddhisme
Kosten van deelname: € 5 (voor zaalhuur, koffie en thee)
Adres:Cordium: de Ruyterstraat 65, 6512 GB te Nijmegen Centrum. (Betaald parkeren in de directe omgeving vanaf 12.00 uur).
Svp aanmelden ivm beperkt aantal plaatsen bij Jacques van Hees: jacobushees@gmail.com

Interactieve avond

Op 22 september 2021, Vergankelijkheidsdag, organiseren wij in het Huis van Compassie een interactieve avond over sterfelijkheid in samenwerking met stervensbegeleider Barbara Croonen (www.deuilvlinder.nl)

Stiltewandeling

Wegens corona helaas tot nader order uitgesteld:

Een stiltewandeling met rituelen en speelse elementen “De Kunst van het Loslaten” in Sonsbeekpark Arnhem in samenwerking met stiltecoach Gaby Hutjes (www.stiltecoaching.nl)

Groene Uitvaart Inspiratiemarkt 24 juni 2021

Op donderdag 24 juni mag ik enkele rituelen verzorgen tijdens de Groene Uitvaart Inspiratiemarkt in de prachtige tuinen van het Emmausklooster in Velp (N-Br) en wel:

aarderitueel 13.45 – 14.15 uur en van 18.15 – 18.45 uur

vuurritueel 19.45 – 20.15 uur

Wees welkom op deze prachtige Inspiratiemarkt

Groene Uitvaart Inspiratiemarkt

 

Verhalenmiddag

Uitgesteld tot najaar 2021:

Een verhalenmiddag over de dood in samenwerking met het Huis van Compassie en de Raad voor Levensbeschouwing & Religie Nijmegen.

Blogberichten

Het belang van herdenken – Juist nu

Heeft het nog wel zin om straks herdenkingsdiensten te houden als de coronatijd voorbij is? vroeg de journalist me. Jazeker! antwoordde ik, juist nu. Een gezamenlijk afscheid is belangrijk om iemand te eren, te herdenken, om zo het afscheid een plek te geven. Anders blijft er een gat in de rouwverwerking. En deze lastige tijd maakt het verdriet gecompliceerder en langduriger.

Lees meer >>

De Kracht van herdenken – Namen en Nummers op 4 mei in Amsterdam

@namenennummers
Het indrukwekkende herdenkingsritueel om gedeporteerde Joodse mensen symbolisch thuis te brengen van kunstenares Ida van der Lee kan dit jaar niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Zeer spijtig, het zou de tiende en laatste keer zijn. Gelukkig is op creatieve wijze een manier gezocht om de overige 200 namen thuis te brengen.

Lees meer >>

Van Tanja naar Esther: 23 mei 2016

Vandaag 4 jaar geleden heb ik een andere naam aangenomen. Vanaf mijn eerste kindherinneringen was ik niet blij met mijn geboortenaam Tanja. Ik vond hem niet bij me passen, hij voelde niet goed. Als volwassene begreep ik waarom. Tanja betekent: zij die zwijgt. Iets wat ik heel erg opgelegd kreeg als ongewenst kind dat niet aanwezig mocht zijn.

Lees meer >>

Blogberichten Archief

Meer lezen? Bekijk het archief van onze blog berichten.